For å være klubbdommer er det obligatorisk å gjennomført dommerkurs. Dette er kurs som blir arrangert årlig og blir dekket av Strindheim IL.

Rekrutteringsdommerkurs:

Varighet:
Fire kvelder eller en helg (16 timer)

Innhold:
Gjennomgang av spillereglene for 11´er fotball
Gjennomgang av spillereglene for 7´er fotball

Metode:
Plenumsforelesninger og gjennomgang av regelverk, samt gruppearbeid. Kurset avsluttes med en skriftlig teoriprøve. Kurset er for den som er over 13 år og som ønsker å dømme 11´er. Man er også kvalifisert til å dømme 7´er fotball med dette kurset. Deltakerne får grunnleggende kunnskaper i spilleregler og retningslinjer, og blir kvalifisert til å dømme kamper i fotballkretsens regi.
Alle dommere uansett nivå eller aldersklasser har krav på godtgjørelse som. All godtgjørelse til dommere er utbetales skattefritt.

Dommergodtgjørelse:

Senior:
Rekrutt:
Junior:

Dommer:
xxx
Ass.Dommer
xxx
I tillegg er det egne kjøresatser for dommerne.

Oppgjørsmetoder:

Som dommer i SIL fotball har dommeren krav på følgende utstyr:

1.år som dommer: Vest, kort og fløyte.
2.år som dommer: Komplett dommerbekledning (dommertrøye, shorts, sokker).

Dommere som dømmer JR/5 Div eller høyere får også overtrekksdress.

Dommerbekledning som blir utlevert år 2 er klubbens eiendom og skal leveres inn dersom utstyret ikke passer lengre eller om dommeren slutter å dømme for SiL fotball.

Mer dommerinformasjon fra Norges Fotballforbund:

Lyst å prøve deg som dommer eller har du spørsmål tilknyttet dommervirksomheten, ta gjerne kontakt med SiL fotballs dommeransvarlig med å ta kontakt med klubben, merk emne feltet med dommer.